Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 11:11

Νέα Skoda Superb 2015

Λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, η Skoda διέρρευσε στο Διαδίκτυο τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Superb. Πιο δυναμικό και τολμηρό από τον προκάτοχο του φιλοδοξεί να πάρει τα σκήπτρα της κατηγορίας σε ποιότητα και χώρους.
Ο αποθηκευτικός χώρος των 625 λίτρων (που φτάνει τα 1760 με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας, ενώ ο χώρος για τους επιβαίνοντες θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικός. Τα τεχνολογικά gadget δεν θα λείπουν από το νέο Superb, όπως η διασύνδεση του infotainment συστήματος με ipad και αργότερα το 2016 θα εφοδιάζεται με σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου. Ο στόχος που έχει θέσει η Skoda είναι αρκετά φιλόδοξος και ο πρόεδρος της αναμένει να ξεπεράσει τις 700.000 πωλήσεις στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
Από άποψη κινητήρων βέβαιος είναι ο 1.4 TSI με απόδοση 148 ίππους και ο 1.6 TDΙ με εκπομπές 96 gr/Km CO2. Επίσης θα υπάρχουν στη γκάμα ο 2.0 λίτρων turbo βενζίνης με απόδοση 276 ίππους και οι δίλιτροι diesel σε δυο εκδοχές με απόδοση 148 και 187 ίππους.
Η Skoda δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει αν αργότερα υπάρξει κάποια υβριδική έκδοση με το σύστημα που έχει ήδη παρουσιαστεί στο VW Passat GTE, αλλά δεν θεωρείται καθόλου απίθανο o εσωτερικός δανεισμός της τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα