Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 13:28

Συνεργασία Shell και PayPal για ευκολότερη αγορά καυσίμου

Σε λίγο καιρό οι οδηγοί θα είναι σε θέση να πληρώνουν για τα καύσιμα τους μέσω ενός smartphone, μετά  τη συνεργασία μεταξύ της Shell και της PayPal. Η υπηρεσία θα προσφέρεται στα συμβεβλημένα πρατήρια της Shell αργότερα αυτό το έτος στην Μ. Βρετανία είτε μέσω του Club της Shell ή μέσω των εφαρμογών PayPal για iOS, Android και Windows κινητά τηλέφωνα.
Πώς θα λειτουργεί το σύστημα;
Μόλις ο οδηγός φτάσει στο πρατήριο θα επιλέγει μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής την αντλία για ανεφοδιασμό και θα περιμένει να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων του. Αφού ο οδηγός συνδεθεί στο σύστημα θα μπορεί να γεμίσει το ρεζερβουάρ και μια απόδειξη θα αποστέλλεται αυτόματα στο τηλεφώνο του.
Η πλειοψηφία των 1.000 πρατηρίων της Shell που υπάρχουν στη Μ. Βρετανία σχεδιάζουν να προσφέρουν την τεχνολογία αυτή στους πελάτες τους. Η Shell θα εφαρμόσει πιλοτικά την υπηρεσία στους πελάτες που ανήκουν στο club της Shell φέτος τον Απρίλιο, πριν ξεκινήσει η πανεθνική εφαρμογή της υπηρεσίας αργότερα το 2015.
Ο Michael Hominick, διευθυντής λιανικού μάρκετινγκ της Shell UK δήλωσε ότι οι πελάτες της εταιρίας θα επωφεληθούν από αυτή την καινοτομία. Θα έχουν την ευελιξία και την ευκολία της πληρωμής, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους. Όσοι θέλουν να πάνε στο κατάστημα και να πληρώσουν ή να αγοράσουν άλλα προϊόντα θα εξακολουθήσουν να το κάνουν, με όφελος τις μικρότερες ουρές αναμονής. Ο Rob Harper, διευθυντής του κινητού εμπορίου στην PayPal UK πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τη Shell φέρνει την εταιρία πιο κοντά στις καθημερινές συναλλαγές και πως μπορεί να ωθήσει τους καταναλωτές να αφήσουν το πορτοφόλι τους στο σπίτι και να αρχίσουν να πληρώνουν με το τηλέφωνό τους.